Piemonte (de regio)

Noord-West Italië, waaronder de regio´s Piemonte, Ligurië en het Aostadal vallen, biedt een grote variatie aan landschap en natuur binnen een relatief klein gebied. Vanaf de met ijs bedekte toppen in het Aostadal en het noorden van Piemonte voert de route je langs de oevers van grote meren, uitgestrekte akkers, met wijnranken begroeide heuvels van de Langhe en Monferrato om te eindigen aan de kust: de Italiaanse Rivièra.

 

Het Noordwesten van Italië combineert het industriële - en ondernemers -karakter van Noord-Europa met het exorbitante en vrolijke Mediterranese karakter. Economisch is het een hoog ontwikkeld gebied dankzij de inventiviteit van haar inwoners en de nabijheid van belangrijke Europese doorgangroutes middels snelwegen, spoorwegen, luchthavens en zeehavens.

 

Het gebied herbergt zowel grote technologische en productieve centra als goed behouden eeuwenoude culturele tradities, die de grondslag leggen voor een unieke keuken en de productie van kwalitatief hoogwaardige wijnen. Als geboorteplaats van vele toonaangevende personages heeft deze regio zijn voetsporen achtergelaten op vele pagina’s in de geschiedenis van Europa en de wereld.

 

Piemonte is de grootste regio en meest ontwikkelde regio van Italië met een rijkdom aan geschiedenis, kunst en gastronomische traditie. Het grondgebied is uitgestrekt en herbergt een afwisselend en fascinerend landschap. De verbindingen met de rest van Europa zijn goed middels een uitgebreid wegennet en 3 luchthavens.