Langhe

Piemonte, herbergt de Langhe, een zelfstandig en uniek landschap ingebed tussen de Liguriaanse Apennijnen in het zuiden, de rivier de Tanaro in het westen en noorden en de provincie Asti in het oosten. Een gevarieerd landschap van heuvels en valleien met een opmerkelijke vruchtbaarheid en schoonheid wat vorm heeft gegeven aan een verfijnde culinaire traditie. Een gebied rijk aan geschiedenis waarvan je nog sporen tegenkomt in de oude gebouwen, de kastelen, torens en wijnkelders.


Je kunt de naam ‘Langhe’ ook tegenkomen terwijl je een van de bijzondere producten proeft die hier gemaakt worden: de wijnen van Barolo, Barbaresco, Dolcetto en Moscato; de Piemontese hazelnoten en de heerlijke delicatesse die dat heeft geïnspireerd, de Alba truffel. Eigenlijk heeft elke heuvelketen en vallei zijn eigen onmiskenbare identiteit en zijn eigen dialect, gewoontes en tradities ontwikkeld die samen zorgen voor een kleine wereld vol verrassingen.

 

Het gebied Le Langhe bestaat uit Bassa Langa en Alta Langa. De Bassa Langa staat bekend om de heerlijke wijnen en de truffels die er vandaan komen. De Alta Langa is groot producent van hazelnoten (Nutella en Ferrero). Ook kaas is geen onbekende publiekstrekker in het gebied. Een dagje toeren door de omgeving, of het nu met de auto, de fiets of te voet is, zorgt altijd voor verrassingen. De diversiteit van het landschap, de vriendelijke bevolking en de vele mogelijkheden tot wijn of kaas proeven staan garant voor een plezierige en bijzondere dag.

 

 

Lees wat Italie Magazine (2014-4)
schreven over de Langhe

 

Alle Langhe

 

Pittoresk dorp in het dal

Afgebladderde muren

Ingestorte schuren

De charme van verval

 

Oude borgo op de top

Lang vergeten drama’s

Prachtige panorama’s

Al het moois kan niet op

 

Eten en drinken is leven

Wijnen in de top genoemd

Slow food wereldberoemd

In de Langhe een gegeven

 

Sale delle Langhe, 26 maart 2011