De Italiaanse Rivièra

 

De juweeltjes van de Italiaanse Rivièra zoals Camogli, Imperia, Finale Ligure, Portofino, Noli en Santa Margherita Ligure, zijn een mooie dagtrip vanaf Sale San Giovanni meer dan waard.

 

De maritieme sfeer, de gekleurde dorpjes met daarboven de olijfgaarden, vormen een mooi contrast met het door wijnvelden en bergketens omgeven landschap van Piemonte.

 

Camogli is een klein romantisch vissersplaatsje net voorbij Genua. De kleine zigzagstraatjes brengen je tot aan zee. Hier kan je wandelen over de promenade of door de haven struinen waar de vissers hun dagelijkse vangst binnenbrengen. Ook een aanbeveling is het maken van een boottocht naar de baai van San Fruttuoso met zijn oude Abdij gelegen in een groot natuurgebied en vervolgens verder per boot of te voet naar Portofino. Het kleine intieme stadje Portofino is wereldberoemd om z'n luxe jachthaven. Hier kan je genieten van de lokale keuken. Het plaatsje is omgeven door mooie tuinen en je kan er fantastisch winkelen.

 

 

 


Maar ook de Bloemenrivièra richting Frankrijk is zeer de moeite waard met oude plaatsjes zoals San Remo en Ventimiglia.

Op circa twee uur rijden ben je in Zuid-Frankrijk, in Nice, een stad met internationale flair, antiekmarkten, diverse festivals en de oude binnenstad, of het mooie stadje Menton op de Frans-Italiaanse grens. Monaco ligt op nog geen twee uur rijden van Sale San Giovanni.