De omgeving

 

De omgeving is bijzonder groen en ongerept met adembenemende vergezichten tot aan het gebergte van de Alpen. Dit in combinatie met de zeer vriendelijke bevolking en het authentieke karakter van het platteland wat fantastisch behouden is gebleven, maken dit alles tot een bijzondere belevenis.

 

Je kunt hier prima wandelen en fietsen op de gewone asfaltweg, maar ook op oude paden met een rijke geschiedenis die dwars door het bos gaan. Op 30 minuten rijden kom je bij de beroemde wijngebieden van Barolo en iets verder op 45 minuten liggen ook de wijngaarden van Barbaresco onder handbereik. Veel dichterbij op weg naar Dogliani zijn de vriendelijke wijnboeren met de mooie Dolcetto wijnen. Overal ben je van harte welkom om de heerlijke wijnen eens te komen proeven en de wijnboeren zullen je graag kennis laten maken met hun Cantina.

 

In de buurt van het huis zijn een aantal bijzondere wijnboeren die met veel passie hun wijnen presenteren (en verkopen).

Richting Dogliani zijn de volgende goede wijnhuizen een aanrader:

 

 

 

 

 

Een andere grote trekpleister in deze buurt is de kaas en dan met name de Murazzano DOP. Dit is een keurmerk voor kaas en de omgeving is er rijkelijk mee gezegend. Op slechts 10 minuten rijden is dit een ware trekpleister als het om kaas gaat en in de middeleeuwse straatjes kun je heerlijk wandelen.
 

Ook stadjes als Alba (truffel) en Bra (Slow Food) mag je niet missen. Het gemoedelijke Italiaanse leven voel je nog in iedere straatsteen en het is bijzonder genieten van een Cappuccino of Marrocchino op een van de vele terrassen terwijl je de kleurrijke menigte observeert.

Alba is een geweldige stad om te winkelen, middeleeuwse kerken te bezoeken en lekker te eten. Dogliani is dichtbij en daar waan je Italiaan tussen de Italianen. In Bra is het de moeite waard om de Slow Food University de bezoeken, daar zijn altijd bijzondere evenementen rondom eten en drinken. www.unisg.it.

Op weg naar Mondovi ligt Vicoforte met het beroemde en imposante Santuario. Een grote basiliek met de grootste ovale koepel ter wereld, de grootste (ronde) koepel is in de Sint Pieter, maar deze Basiliek is zeker ook de moeite waard. Hier is Maria verschenen en sindsdien een bedevaartsplaats.


De kleine provinciesteden Cuneo en Mondovì zijn ook zeker een bezoekje waard. En als je echt van steden houdt, zijn Turijn en Genua een ‘must see’. Beide steden zijn in slechts een uurtje te bereizen en bieden een keur aan bezienswaardigheden en je kan er volop cultuur snuiven.
Wil je een dagje lekker genieten aan zee, dan is de kust van de bloemenrivièra in een uurtje het decor met hier en daar zelfs een zandstrand.