Voorzieningen

Het huis is van alle gemakken voorzien. Het nieuwe gedeelte heeft centrale verwarming,  een houtkachel en een houtoven. Het oude gedeelte heeft een mooie houtkachel. Hout is er voldoende in de ‘Capanone’.

 

De keuken is van alle gemakken voorzien. Vaatwasser, magnetron, Nespresso machine, Slow juicer, Boretti fornuis met dubbele oven en allerlei keukenapparatuur zijn standaard. In de keuken zijn ook twee kluizen ingebouwd (voor ieder gezin 1) voor i-pads, laptops enz.

 

Voor buiten is er een gasbarbeque, terrasverwarmers en voldoende meubilair om overal te zitten en te liggen. En zijn ook hangmatten, parasols en een lekkere hangstoel om lekker weg te dutten of een boekje te lezen.

 

 

 

 

Dagelijkse boodschappen
Voor dagelijkse boodschappen is er een alimentari beneden in het dorp (Sale delle Langhe), hier is ook een pannetaria voor lekker vers brood. Zelfs bruin brood (integrale of ceriale) is daar verkrijgbaar. Naast de alimentari is ook een maccelaria (slager) gevestigd met het beste Piemontese vlees. In Ceva (op 10 minuten rijden) zijn grote supermarkten. Aan de doorgaande weg bevindt zich de Conad (te vergelijken met Albert Heijn) en de IN’s (te vergelijken met de Aldi). De IN’s is de gehele dag open. De Conad is net als veel andere winkels, gesloten tussen 12.30 en 15.30 uur. De Conad is op zondagochtend ook open.
Tegenover de Conad is de Gran Casa, een combinatie van een bouwmarkt en winkel voor alle mogelijke huishoudelijke artikelen (vergelijk Praxis met Blokker).

 

Ceva centrum
In Ceva centrum zijn er negen slagers en acht bakkers. De bakker aan het begin van de hoofdstraat met mooie oude arcades heeft heel lekker bruin brood. Verder zijn in die straat groentewinkels, kledingzaken en vooral veel leuke koffiezaken waar je ook lekker kan lunchen. In Ceva is ook het ziekenhuis voor het geval dat nodig is. In zowel Sale delle Langhe als Ceva zijn pharmacia’s, voor zowel medicijnen als tal van drogisterij artikelen. De markt in Ceva is altijd heel gezellig.