Skiën

In de winter zijn de (olympische) skigebieden op nog geen uur rijden van Casa San Gentile. In de buurt is het al een waar winterparadijs. Voor de echte afdalingen en skisafari’s is het 50 kilometer rijden om vervolgens s’ avonds weer rozig voor de kachel in Sale San Giovanni bij te komen. Op slechts drie kwartier rijden bevindt zich het skigebied Mondole Ski, bestaande uit de skidorpen Frabosa Soprana, Prato Nevoso en Artesina. Maar ook het skigebied Limone Piëmonte aan de Franse grens is goed te bereiken. Nog iets dichterbij ligt Garessio 2000, een klein skiplaatsje aan de rand van de Alpen waar je in het weekend kan skien met uitzicht op zee!

In al deze skigebieden ben je gast tussen de Italiaanse families. Het is echt een andere wintersport beleving in Zuid-Piemonte. Waar Garessio 2000 een klein gebied is met 25 kilometer piste, is Mondelé Ski een geweldig skigebied waar drie dorpen zijn verbonden die samen 32 liften en 130 kilometer pistes hebben.

 


Limone Piemonte is een mondain en klassieke wintersportplaats. Hier vind je elegante brasserieën en veel winkels. Ook hier zijn drie dorpen met elkaar verbonden via 15 liften en 80 kilometer pistes. In beide gebieden is het door de week rustig omdat de Italiaanse families vooral in het weekend komen.

In beide gebieden is de afgelopen jaren fors geïnvesteerd, terwijl de prijzen nog steeds een stuk lager liggen dan in Frankrijk, Zwitserland of Oostenrijk.

Voor langlaufen hoeft men slechts een paar minuten te rijden naar Camerana. Daar is ook een mooie manege en de mogelijkheid om met de mountainbike geweldige tochten te make