Dorpsfeesten

 

Gedurende het gehele voorjaar, de zomer en het najaar worden er in alle dorpjes in de directe omgeving “Feste e Sagre” gehouden. Dat wil zeggen dat ieder dorp een eigen feest heeft en daarbij een lokaal product promoot. In alle dorpjes hangen aanplakbiljetten wanneer welk feest wordt gehouden. Een kwestie van opletten en zeker iets wat niet overgeslagen mag worden. Voor de directe omgeving hangen bij de nabijgelegen pizzeria altijd de aankondigingen van feesten in de buurt. Zeker de moeite waard zijn de feesten in het bos (Torresina) en de zogenaamde ‘Passengiando’s’ Dit zijn wandeltochten (de meeste bekende in Murazzano) waarbij je in de late middag en avond een wandeltocht maakt en onderweg lokale wijnen en spijsen nuttigt.

 

 

 

 

Palio  

De derde zondag van september wordt er in Asti de palio gehouden. De hele week is het feest en verkeert Asti in middeleeuwse sferen. 

De eerste  zondag van oktober wordt er in Alba, de eeuwige rivaal van Asti, een palio gehouden met ezels. Een grappige "tegenhanger".